USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Американські вчені створили найбілішу фарбу у світі, щоб боротися з глобальним потеплінням
Вчені американського дослідницького університету Пердью створили ультрабілу фарбу, яка відображає сонячне випромінювання та випромінює інфрачервоне тепло.

Про це пише IShookDaily, передають Українські Новини.

Фарбу американських вчених визнали найбілішою у світі з усіх існуючих. За свої властивості вона потрапила в Книгу рекордів Гіннеса. Фарба має здатність відбивати 98,1% сонячного випромінювання, при цьому випромінюючи інфрачервоне тепло. Завдяки тому, що фарба поглинає менше сонячного тепла, ніж виділяє, покриті нею поверхні охолоджуються нижче навколишньої температури без споживання енергії.

«Це більш потужно, ніж кондиціонери, використовувані в більшості будинків», – сказав професор інституту Пердью Сюлін Руан.

Звичайні фарби нагріваються та стають теплішими, а не холоднішими. Представлені на ринку фарби здатні відбивати від 80% до 90% сонячного світла та не можуть охолодити поверхні. Ультрабіла фарба має дві особливості: вона містить дуже високу концентрацію хімічної сполуки, званої сульфатом барію, яку використовують у виготовленні косметики та фотопаперу, а також різні розміри частинок сульфату барію у фарбі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus