USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Археологи розкопали 2000-річну синагогу на місці народження Марії Магдалини
У місті Магдала, де, як вважають учені, народилася послідовниця Ісуса Марія Магдалина, археологи виявили давню синагогу, якій 2000 років.

Про це пише Daily Mail.

У синагозі є головний зал і ще два окремі приміщення менших розмірів. Під час будівництва релігійної будівлі використовували вулканічний базальт, вапняк і гіпс.

«Ця знахідка проливає світло на соціальне та релігійне життя євреїв того часу. Цю будівлю вони використовували не тільки для релігійних обрядів, а й для громадських зборів. Можливо, навіть Марія Магдалина відвідувала цю синагогу», – сказала Діна Авшалом-Горні.

На місці розкопок археологи також виявили керамічні свічники, скляні чаші та кам’яний посуд.

Видання нагадує, що у 2009 році археологи виявили подібну синагогу на відстані майже 200 метрів від цієї будівлі.

Місто Магадала відоме як основна база повстанців, які протистояли римським завойовникам під час Першої єврейсько-римської війни (66–73 рр. н.е.). Також це місто згадується в Біблії як місце народження Марії Магдалини.

Марія Магдалина – послідовниця Ісуса Христа, християнська свята, мироносиця, яка, згідно з Євангелієм, слідувала за Христом, була присутня при його розп’ятті й була першою з людей, що удостоїлася явлення Воскреслого Ісуса.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus