USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90
Світ вражає: Археологи в Перу знайшли 14 доінківських мумій
Під час недавнього відкриття група перуанських археологів виявила чотирнадцять доінських мумій в археологічному комплексі Кахамаркілья.

Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Комплекс розташований на сході Ліми. Разом з муміями були виявлені предмети, у тому числі керамічні горщики, в’язальне приладдя та кілька інших ботанічних останків.

Археолог Національного університету Сан-Маркос (UNMSM) Йоміра Хуаман відповідає за археологічні розкопки Кахамаркілья. Він розповів, що його команда виявила, шість дитячих мумій. Інші дорослі. Підтверджено, що двоє з них – жінки.

Археологи вважають, що діти та дорослі були принесені в жертву на честь діяча місцевої еліти, чию мумію знайшли в кінці 2021 року, щоб вони могли служити акомпанементом у потойбічному житті.

«Андинське суспільство вважало, що після смерті люди не зникають. Смерть була не кінцем, а початком, переходом у паралельний світ, – сказав археолог і професор UNMSM Пітер Ван Дален Луна. – У рамках похоронного обряду на його честь приносили в жертву інших людей. Їх ставили біля входу в гробницю, щоб могли супроводжувати його на шляху мертвих».
Мумії були поховані десь між 800 і 1200 роками нашої ери. Вчені використовуватимуть вуглецевий аналіз, щоб визначити точний вік мумій.

Також усередині гробниці було знайдено скелет андської морської свинки та те, що археологи вважають собакою. У похоронній камері було виявлено сліди кукурудзи та інших овочів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus