USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Археологи виявили в Перу скелети, яким близько 1700 років
Археологи виявили в Перу 1700-літні скелети, у яких були відсутні деякі кістки, оскільки їх використовували для створення прикрас.

Про це пише видання Діалоги.

У знайдених 32 скелетів в Перу, що відносяться до культур Моче і Ламбайеке, були відсутні частини нижніх кінцівок. Вчені вважають, що ці люди, багато з яких були дітьми, використовували кістки для виготовлення прикрас. Така практика була поширена в стародавніх цивілізаціях, і маленькі кістки ніг часто перетворювалися в медальйони, які носили члени сім’ї. Дослідники розкопали також 60 великих урн, покритих ковдрами, в яких знаходилися залишки альпак, лам і морських свинок. Деякі з могил містили ткацькі верстати та інструменти для виготовлення текстилю з кістки.

«З 32 могил 23 належать до кінця культури Моче, а дев’ять – до Ламбаеке (Сікан). Перша розвивалася між 100 і 700 роками нашої ери. Назва походить від місця в долині з такою ж назвою, яка була центральним містом для народу Моче. Для народу було характерно виготовлення складної кераміки і коштовностей », – зазначили вчені.


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus