USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Археологи знайшли у Китаї знаряддя праці, якому 99 тисяч років
25 Листопада 2021 10:11
0
На сході Китаю археологи знайшли одне з найдавніших знарядь праці 99-тисячної давності. За формою знахідка нагадує лопату.

Як розповіло інформаційне агентство Сіньхуа, з посиланням на Інститут культурних реліквій та археології провінції Шаньдун, знайдений виріб досить добре відшліфований і є найдавнішою знахідкою на території Китаю серед подібних.

Як з’ясували фахівці, виконано великий лопатоподібний виріб із бивнів палеолоксодона із сімейства слонових.

За попередніми оцінками, виріб був виготовлений ​​від 99 тис. до 104 тис. років тому. Знайдено його було на глибині восьми метрів під час розкопок стоянки часів палеоліту Башань.

«Зброя зі слонової кістки 100-тисячної давності вважається надзвичайною рідкістю в усьому світі», – сказали дослідники.

Ймовірна лопата виявилася не єдиною знахідкою фахівців. Представники інституту заявили, що вже відкопали близько п’яти тисяч виробів із каменю, слонової кістки та оленячих рогів, а також скам’янілості тварин. Вчені знайшли ножі, сокири та гострі наконечники на списи. Усі знахідки знаходилися у різних культурних шарах, уточнили експерти.

Представники інституту зазначили, що знахідки є дуже цінними, насамперед для розуміння того, яким був побут і соціальний лад древніх людей, які раніше жили на території Китаю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus