USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: «Безголовий курячий монстр» потрапив на відео
Глибоководного огірка, відомого як «безголовий курячий монстр», уперше вдалося зняти камерою за спеціальною технологією, розробленою австралійськими дослідниками, повідомляє The Бабель з посиланням на The Guardian.

Істоту зняли в східній Антарктиді, і це стало першим випадком, коли там помітили цей вид голотурії (морського огірка).

«Деякі кадри, які ми отримуємо з камер, перехоплюють подих — у тому числі краєвиди, яких ми ніколи не бачили в цій частині світу», — сказав керівник програми Австралійського антарктичного відділу доктор Дірк Велсфорд. Науковий підрозділ виклав відео у своєму Twitter. До цього появу глибоководного огірка, він же Enypniastes Eximia, фіксували тільки Мексиканській затоці.


Дані, зібрані з камер, представлені на щорічній сесії Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики, яка розпочнеться в Хобарті 22 жовтня. Комісар Австралії з цієї зустрічі Джилліан Слокум наполягатиме на створенні нової підохоронної території в східній частині Антарктики.

«Південний океан є домом для неймовірного розмаїття морського життя, у тому числі комерційно затребуваних видів, вилов яких необхідно ретельно контролювати для майбутніх поколінь», — зазначив комісар.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus