USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Біля берегів Каліфорнії помітили одну з найбільших риб у світі. Відео
Жителі Каліфорнії Метт Уітон та Річ Герман зіткнулися з гігантською рибою-місяцем (Mola mola) у районі Лагуна-Біч.

Риба-місяць, можливо, одна з найбільших в історії, пропливла поруч з парою веслярів на падлбордах. Чоловіки, за їхніми словами, «провели з рибою добрі 30 хвилин, перш ніж вона знову пішла на глибину».

Розміри гігантської риби невідомі, але довжина падлборда становить 4,3 м, тому, судячи з фотографій, риба-місяць, ймовірно, була довжиною 2,7-3 м. Це більше, ніж найважча кісткова риба в історії: сонячна риба Ремзі (Mola alexandrini) довжиною 2,7 м і вагою 2300 кг, яку впіймали біля берегів Японії 1996 року.

Тим не менш, зустріч з цією рибою роду Mola була «дуже крутою та унікальною», – сказав Річ Герман, один з падлбордистів, який є засновником Project O, некомерційної організації, яка займається захистом, відновленням та підтримкою океану, а також ведучий подкасту «Our Epic Ocean».
Герман та його друг Метт Уітон сподівалися побачити дельфінів. Натомість, коли вони були приблизно за 180 м від довгої та популярної ділянки Мейн-Біч, вони «наткнулися» на рибу-місяць, повідомив Герман. «Я бачив їх багато разів, тому я знав, що це було, але зазвичай вони набагато далі від берега і не такі великі», – розповів Герман.

«Вона була схожа на понівечену інопланетну акулу, перекушену навпіл», – сказав чоловік.

Представники роду Mola харчуються медузами та планктоном. Це найважчі із сучасних кісткових риб, окремі особини можуть важити понад дві тонни. Вид Mola mola вважається вразливим.
Коментарів: 1
Maха Показати IP 15 Грудня 2021 14:43
Вау яка краса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus