USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87
Світ вражає: Біопластик з помідорів: вчені створили неймовірний матеріал, який не буде шкодити довкіллю
Вже впродовж багатьох років науковці шукають альтернативні шляхи створення пластику. Це має допомогти людству турбуватися про стан екології.

Унікальний біопластик

Іспанські вчені презентували дивовижне відкриття. Дослідникам з Інституту субтропічного та середземноморського садівництва в Малазі вдалося зробити біопластик зі шкірки томатів.

Новий біопластик розкладається у морській воді лише за місяць. Для порівняння, звичайному пластику для цього треба як мінімум 450 років.

Вчені використовують шкірку помідорів промислового виробництва, з яких роблять кетчуп та сальсу. Таким чином новий матеріал вирішує не лише проблему екології, а й поводження з промисловими харчовими відходами.

Налагоджувати масове виробництво «помідорного» пластику наразі рано. Науковці хочуть зробити технології простішою та дешевшою, щоб його могло дозволити собі будь-яке підприємство у світі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus