USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Через танення льодовиків 98% колоній імператорських пінгвінів можуть зникнути до 2100 року
Служба охорони рибальства і дикої природи США запропонувала внести імператорських пінгвінів до списку тварин, які перебувають під загрозою зникнення, оскільки до 2100 року 98% їх колоній можуть опинитися на межі зникнення через зміну клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Global Change Biology, близько 70% колоній пінгвінів опиняться в небезпеці навіть раніше – до 2050 року.

У новому дослідженні розглядалися загальні тенденції потепління і зростаюча ймовірність екстремальних погодних коливань у зв’язку з глобальним потеплінням.

Дослідники відзначили, що надзвичайно низький рівень морського льоду в 2016 році призвів до масової відмови від розмноження колонії імператорських пінгвінів у затоці Галлей в Антарктиді. Сезонний морський лід тоді рушив до того, як у пінгвінів вистачило часу відростити доросле пір’я, тому близько 10 000 пташенят потонули. Колонія після цього так і не оговталася.

«Життєвий цикл імператорських пінгвінів пов’язаний з наявністю стабільного морського льоду, який їм необхідний для розмноження, годівлі та линьки», – сказала Стефані Дженувріє, еколог з пінгвінів з Океанографічного інституту Вудс-Хоул.

Імператорські пінгвіни розмножуються виключно в Антарктиді взимку. Вони витримують температуру мінус 40 градусів за Цельсієм і швидкість вітру, що сягає 144 кілометрів за годину, збираючись разом групами по кілька тисяч птахів. Але вони не можуть вижити без достатньої кількості морського льоду.

Імператорські пінгвіни – найбільші пінгвіни в світі – наразі налічують від 270 000 до 280 000 гніздових пар.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus