USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Давньоримська вечірка: у Туреччині знайшли античну мозаїку із зображенням танців
Археологи знайшли залишки 1500-річних архітектурних споруд, лазень та мозаїки під час сьомого етапу розкопок у стародавньому місті Германіка у південно-східній провінції Туреччини Кахраманмараш.

Мозаїка площею 50 квадратних метрів зображує бенкет під відкритим небом з трьома жінками, які танцюють та розважаються під музику, можливо, перед полюванням.

Директорка музею Кахраманмараш Сафіназ Аджипаям сказала: «Під час розкопок було знайдено мозаїку площею 50 квадратних метрів, яка є продовженням попередньої мозаїки, яку ми виявили. У цьому ж районі було виявлено деякі архітектурні споруди та залишки лазень. Мозаїка справді чудова. Ми думаємо, що це зображує бенкет просто неба. Раніше ми виявили тут мозаїку із двох панелей, і на ній були сцени полювання».
Археологи очищають мозаїку, якій 1500 років
Археологи очищають мозаїку, якій 1500 років

«Панно, яке ми знайшли під час останніх розкопок, насправді є продовженням мозаїки 2015 року. У центрі сидять дві пари та танцюють під музику три жінки», - сказала вона.

Загалом під час розкопок було виявлено 20 мозаїк, потенційно пов'язаних із римськими віллами, населеними місцевою елітою та воєначальниками. Подальші розкопки заплановані у тому самому районі протягом 2022 року.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus