USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Дивовижна знахідка: вчені відкопали таємниче поховання. Фото
На місці будівництва нового аеропорту в Мехіко палеонтологи несподівано виявили рештки близько 60 мамонтів Колумба – одного з найбільших представників сімейства слонових, які будь-коли існували на Землі.

Про це виданню Excelsior розповів співробітник Національного інституту антропології та історії Мексики Франсіско Санчеса Нава, передає Сьогодні.

На думку палеонтологів, мамонти Колумба були нащадками південних мамонтів, які потрапили до Північної Америки близько 1,5 млн років тому.

Їхня маса могла досягати 10 тонн, ріст – до 4 метрів. Ці тварини жили на південному заході США, а також в Мексиці і вимерли близько 11,5 тисячі років тому.

«Сказати, що ми не впливаємо на швидкість виконання робіт – означало б збрехати, але ми координуємо нашу діяльність з тими, хто відповідає за будівництво», – стверджує Франсіско Санчеса Нава.

Він додав, що дослідники також виявили 15 людських кісток (доіспанского поховання), посудини, обсидіан та канід.

Зараз в районі, де має з'явитися новий аеропорт, працює близько 30 археологів і три реставратори.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus