USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Світ вражає: Футбол крізь віки: у Шотландії археологи розкопують перший стадіон країни
Новий проект по виявленню першого в Шотландії футбольного стадіону Гемпден-парк був запущений в Глазго в рамках партнерства між Archeology Scotland і Hampden Bowling Club.

Історичний Гемпден-Парк після відкриття в 1873 році став першим в світі міжнародним футбольним стадіоном, побудованим спеціально для цієї мети, розповіли археологи.

Він був домом для футбольного клубу Куїнз Парк і шотландської національної збірної, перш ніж був закритий в 1884 році, щоб звільнити місце для будівництва залізничної лінії Кеткарт-Серкл.

Про це повідомляє Новое Время.

У цього першого стадіону - важливе історичне значення для шотландського футболу, оскільки на ньому були здобуті деякі з найбільших перемог Шотландії, в тому числі перемога над Англією з рахунком 5: 1 в 1882 році, яка тепер зображена на фресці поруч з сучасним стадіоном Гемпден-Парк (який розташований неподалік).

Точне місце розташування оригінального стадіону було втрачено з роками, але в 2017 році Грем Браун відкрив його заново. Містер Браун, керівник боулінг-клубу Hampden, визначив місцезнаходження цього місця по старій карті залізниць.

Відкриття дозволило команді Archeology Scotland сформулювати плани проведення археологічних досліджень, включаючи геофізичні дослідження і розкопки. Очікується, що в ході розслідування буде виявлено будь-що, що ще збереглося під землею на цьому місці.

Проект, фінансований Historic Environment Scotland, планується почати влітку 2021 року, що збігається з поверненням національної збірної Шотландії на свій перший великий турнір за 22 роки.

Ейла Маккуїн, директор відділу археології Шотландії, сказала: «Це неймовірна можливість для археології Шотландії внести свій вклад в проект, який має реальне місцеве, національне та міжнародне значення, особливо тому, що це батьківщина шотландського і, можливо, світового футболу».

«Ми повинні зберегти наш перший Гемпден-Парк для майбутніх поколінь. На цьому місці була створена сучасна гра, і це місце стало шаблоном для кожного побудованого футбольного стадіону», — підкреслив Грем Браун з боулінг-клубу Hampden.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus