USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Голландці створили повнофункціональний будинок з картону
Голландська компанія Fiction Factory представила компактний будинок, в конструкції якого використовується пресований картон високої міцності.

Такий будинок можна побудувати всього за 24 години, а прослужить він близько 100 років.
Вартість інновації – 30 тисяч євро. Про це повідомляє 2+2 з посиланням на bigpicture.

З голландського слова Wikkelhouse перекладається як "будинок-обгортка".

Процес створення незвичного житла дійсно нагадує процес обгортання: каркас будинку обгортається 24 шарами картону.

По суті, кожен такий будинок – це індивідуальний проект, адже всі вони трохи відрізняються один від одного.

Кожен будинок збирається з п'яти-шести картонних модулів вагою в 500 кг, які легко з'єднуються між собою за допомогою екологічного клею. Замовник сам обирає необхідній розмір житла.
Як заявляє компанія-розробник, збірка будинку здійснюється всього за 24 години однією будівельною бригадою.
Ось так виглядає стіна екобудинку: картон оброблений водовідштовхувальним просочуванням, а для додаткової міцності конструкція укріплюють деревом. Фундамент для такого будинку не потрібен.


Всередині та ззовні дерев'яна поверхня з водонепроникною плівкою, наклеєна на дерев'яну поверхню. Це дозволяє захистити інтер'єр і екстер'єр будинку від несприятливих погодних умов.

Весь матеріал, з якого зроблено Wikkelhouse, підлягає вторинній переробці. З обох сторін будинку розташовані скляні фасади для максимізації природного освітлення.
На даний момент компанія приймає попередні замовлення на виготовлення картонного житла: будинки продаються в декількох європейських країнах. Виготовляють всього 20 таких будинків на рік "для забезпечення найвищої якості".
Wikkelhouse встановлюють як в міській, так і в сільській місцевості. Наприклад, такий будинок є на території Амстердамського університету, де використовується в якості аудиторії для заняття.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus