USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Світ вражає: Імунна система акул здатна запобігати коронавірусу у людей
Вчені з Університету Вісконсина-Медісон та компанії Elasmogen з’ясували, що невеликі антитілоподібні білки, отримані з імунної системи акул, можуть запобігти зараженню людей коронавірусами.

Про це пише Кореспондент з посиланням на інформацію навчального закладу.

Група дослідників відібрала низку кандидатних синтетичних білків із великого пулу.

«VNAR акули змогли нейтралізувати WIV1-CoV, коронавірус, який здатний заражати клітини людини, але зараз циркулює тільки у кажанів, у яких, ймовірно, виник SARS-CoV-2, що викликає COVID-19», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що імунні білки акули у 10 разів менші, ніж людські антитіла. Вони можуть зв’язуватися з вірусними білками та посилювати їхню здатність зупиняти інфекцію.

«Ці маленькі антитілоподібні білки можуть проникати в затишні куточки і закутки, до яких людські антитіла не можуть отримати доступ. Те, що ми робимо, – це підготовка арсеналу терапевтичних засобів, які можуть бути використані проти спалахів атипової пневмонії. Це свого роду страховка на майбутнє», – стверджує професор патології Університету Вісконсин-Медісон Аарон Лебо.

Дослідники протестували антитілоподібні білки акули проти інфекційного SARS-CoV-2. З’ясувалося, що вони міцно прикріплюються до канавки поруч із тим місцем, де вірус зв’язується з клітинами людини, та блокує цей процес зв’язування.
Коментарів: 1
Генії Показати IP 19 Грудня 2021 15:03
І що, замість прививки лізтив пащеку акули?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus