USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Світ вражає: Ходять колами біля води та помирають: у Ботсвані масово гинуть слони
В африканській Ботсвані у дельті Окаванґо – найбільшій у світі річковій дельті, що не стікає в океан чи море, – за травень і червень виявили тіла понад 350 слонів.

Причини їхньої смерті досі не з’ясовані.

Про це BBC розповів представник британської благодійної організації National Park Rescue Ніл Маккен, колеги якого здійснили два прольоти над дельтою Окаванґо, передає Thromadske.

За його словами, на початку травня зоозахисники виявили 169 мертвих слонів, а ще через місяць – тіла 187. Таким чином, загалом у регіоні виявили понад 350 мертвих слонів.

«Що стосується кількості слонів, які гинуть за раз не через посуху, – це цілковито безпрецедентна ситуація», – зазначив Маккен.

Наразі зоозахисникам не вдалося встановити причини загибелі такої великої кількості слонів в одному місці. Уряд Ботсвани, якому про це повідомили ще в травні, заперечив версією про браконьєрство. З іншого боку, якби це було отруєння, то постраждати мали б і інші тварини – але лихо вразило лише слонів.

Тому Маккен не відкидає версії, що може йтися про хворобу, яка потенційно може передатися й людям – особливо якщо вона здатна вижити у воді.

У Ботсвані мешкає близько третини всіх африканських слонів – до 150 тисяч, близько 10% з них – у дельті Окаванґо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus