USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Хогевей: селище, де усі мешканці мають психічні розлади
У громаді Весп на півночі Голландії розташовано незвичайне поселення під назвою Хогевей, в якому постійно проживають 152 людини: вони їдять, сплять, гуляють, ходять в магазини і ресторани.
Однак, за кожним з них постійно стежать. Все тому, що Хогевей насправді медичний заклад, а всі його мешканці страждають від старечої недоумкуватості.
Це місце викликає змішані почуття: з одного боку, це грандіозний обман, як у фільмі «Шоу Трумана», з іншого – абсолютно новаторський підхід до лікування хворих. Про це повідомляє 2+2 з посиланням на bigpicture.

Хогевей – тихе селище з кількома десятками симпатичних будиночків, доглянутими садами, затишним сквером, маленькою центральною площею, поштовим відділенням і навіть театром.
Проте, за кожним його жителем цілодобово спостерігають відеокамери, а усміхнені продавці, касири, бармени і навіть двірники – це лікарі і молодший медперсонал.
Найцікавіше, що жителі Хогевея не знають, що вони пацієнти і знаходяться в своєрідному будинку для літніх людей. Вони живуть у своєму селищі в повній впевненості, що перебувають у себе вдома. Тут немає ніяких палат – мешканці села живуть в справжніх будинках, по шість-сім чоловік в будинку, кожен в окремій кімнаті.

Пацієнти можуть вільно гуляти по околицях, милуватися деревами і фонтанами, відпочивати на лавках. Вони спілкуються між собою, ходять на пошту і в магазин, в театр і кафе. Їх постійно відвідують родичі.
Правда, покинути селище жителі не можуть. Двоповерхові будинки, в яких вони живуть, побудовані таким чином, що утворюють суцільну стіну.
Якщо ж хтось із пацієнтів випадково підійде до єдиних дверей в периметрі, медпрацівник ввічливо пояснить йому, що зараз двері замкнені і, можливо, варто пошукати інші.
Хогевей – єдиний в світі будинок престарілих такого роду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus