USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Компанія з Сан-Франциско вирощує у біореакторах справжнє м’ясо з пір’я
Майбутнє з фантастичних книжок настає: процес вирощування м'яса з клітин займає дві доби.

Це робить у біореакторах компанія Just, пише ресурс ТЕКСТИ.org.ua з посиланням на BBC.

Синтезоване м’ясо є справжнім м’ясом курки, вирощеним у лабораторії з клітин курки, взятих із пір'я - а не вегетаріанським замінником.

«Буває, роблять яйця, морозиво або масло з рослин, а ми робимо м’ясо із м’яса. Просто для цього не потрібно вбивати тварину», – пояснює керівник компанії Джош Тетрік.

Клітини беруть із пір’я курей, яких вирощують на фермі неподалік від лабораторії. Клітини вирощують у біореакторі на спеціальній матриці, яка формує потрібну текстуру. Цей процес займає дві доби.
Журналісти BBC спробували нагетси зі штучного м’яса і виявили, що воно смакує як курка. Лише текстура здалася м’якшою.
Штучне м’ясо не є генетично-модифікованим і не потребує використання антибіотиків.
Just –не перші і не єдині, хто вирощує справжнє штучне м’ясо. Але поки що не вирішено проблему з вартістю такої продукції: навіть за умови масового виробництва вона залишається надто дорогою.
Якщо вдастся зробити штучне м’ясо достатньо дешевим, воно могло би вирішити низку найважливіших проблем, таких як брак їжі на тлі росту населення планети та екологічні проблеми – глобальні зміни клімату та забруднення середовища, одним із головних чинників яких є тваринництво. Крім того, це вирішує етичну проблему вбивства тварин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus