USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Королівський подарунок: у Великій Британії знайшли шоколад, якому понад 100 років
Шоколад, замовлений для солдатів королевою Вікторією 121 рік тому, був знайдений в футлярі для шолома англо-бурської війни в Норфолку, в східній Англії.

За задумом королеви, шоколад мав підняти бойовий дух солдатів, які воювали у Другій англо-бурській війні в Південній Африці, розповіли історики.

Передбачалося, що кожен солдат і офіцер отримає коробку з написом: «Південна Африка 1900» і вітанням королеви, де йшлося: «Бажаю вам щасливого Нового року».

Британські кондитерські гіганти Cadbury, Fry і Rowntree виробляли партії шоколаду для цієї мети, але невідомо, яка компанія виробляла саме цю коробку – представники компаній відмовилися наносити свої логотипи на упаковку.

Шолом належав 8-му баронету Генрі Едварду Пастон-Бедінгфельду, який брав участь у тій війні. Члени сім’ї Пастон-Бедінгфельда знайшли коробку з шоколадом на горищі, серед речей його доньки Френсіс Грейтхед, яка померла торік у віці 100 років.

«Він повністю неушкоджений, але зараз трохи зіпсувався. Ви все ще можете побачити коричневий колір, але це не дуже апетитно», – сказала куратор культурної спадщини Національного фонду Лінсі Кумбс.

«Можливо, він хотів зберегти його як сувенір від королеви або просто забув про це... А може, він просто не любив шоколад», – додала вона.

Тепер куратори завернули шоколад в безкислотну тканину і перенесли його в приміщення зі стабільною температурою і вологістю, щоб він міг зберегтися ще 100 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus