USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Космічні овочі: на орбіті вперше виростили перець
Перший урожай перцю чилі зібрали на Міжнародній космічній станції. Сам експеримент та підготовка до нього тривали два роки. Це порівняно невеликий термін для таких досліджень.

Частину червоного перцю астронавти з’їли на МКС, решту врожаю надішлють на Землю для подальших досліджень, повідомляє ArgoTer з посиланням на SEEDS.

Для вирощування в космосі вивели окремий різновид перцю сорту «Хетч», який адаптували, щоб стручки перцю були невеликого розміру. На МКС привезли 48 насінин. Їх висадили у спеціальній камері ще в червні. Астронавти доглядали за перцем. З усіх рослин, що зійшли, залишили лише чотири. Їх поливали та запилювали вручну.

Перший урожай чилі на Міжнародній космічній станції зібрали 29 жовтня. Тоді астронавти спробували 7 стручків перцю. Загалом, за весь період експерименту вдалося виростити 26 перців. 12 стручків прилетять на Землю. З їхньою допомогою вчені дослідять вплив мікрогравітації та справді космічних умов на рослини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus