USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95
Світ вражає: Китай побудував модель власної марсіанської бази
Повнорозмірна модель марсіанської бази відкрила двері для відвідувачів. Вона розташована в пустелі Гобі, неподалік від міста Цзіньчан.

За словами творців, ландшафт, клімат та природні особливості в цих місцях нагадують поверхню Марса, розповідає інтернет журнал Cikavosti.

База складається з відкритої площадки та 9 модулів, що включають тамбур-шлюз, центр управління і біомодуль.
«Вона покаже нам, як вижити в суворому марсіанському середовищі — де ми розмістимося, де будемо проводити експерименти і які досліди краще всього ставити», — говорить Тянь Жусен, експерт з космічних досліджень, про модель марсіанської бази.

Марсіанська база орієнтована в першу чергу на молоде покоління. За словами Жусена, вона повинна стати тим місцем, яке дасть дітям можливість відчути марсіанське оточення і зрозуміти, як високі технології ведуть нас у майбутнє.

Будівництво бази — частина проекту C Space Plan, який запущений для космічної просвіти китайських школярів. Це лише перша частина великого плану з залучення молоді в космічну галузь Китаю. C Space Plan містить організацію наукових реаліті-шоу, фільмування документальних фільмів про космос, наукові табори та майстер-класи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus