USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Математики розв’язали задачу, якій майже 2 500 років
Науковці вирішили стародавнє завдання про «квадратуру кола», яке вигадав грецький математик Анаксагор близько 450 року до н. е.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо».

Авторами рішення стали Андраш Мате та Олег Піхурко з Йоркського університету і Джонатан Ноель з Університету Вікторії.

Суть задачі у тому, чи можна за допомогою циркуля з лінійкою побудувати квадрат, площа якого дорівнює заданому колу.

Учені перетворили коло в квадрат, розрізавши його на частини. Коло поділили майже на 1 050 частин. У ті часи це було неможливо довести через відсутність візуалізації. Нині ж процес розв’язання задачі математикам вдалося показати візуально.

До речі, у 1882 році німецький математик Фердинанд фон Ліндеманн довів, що розв’язання квадратури кола неможливе за допомогою класичних інструментів. А в 1925 році польсько-американський математик Альфред Тарський змінив правила завдання. Так, коло можна перетворити на квадрат, розрізавши його на кінцеву кількість частин. Їх можна було б перемістити по площині і зібрати на квадрат тієї ж площі.
Коментарів: 1
Kika Показати IP 20 Лютого 2022 22:05
Це не можливо, я пробував….

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus