USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Матеріал може сам себе «вилікувати» використовуючи вуглекислий газ
Команда американських учених розробила матеріал, здатний самостійно відновлюватися, використовуючи вуглекислий газ з повітря, розповідають Cikavosti.

Матеріал, розроблений хіміками з Массачусетського технологічного інституту, може вступати в реакцію з вуглекислим газом у повітрі для зростання, зміцнення і навіть відновлення.

Версія нового матеріалу — це синтетична гелевидна речовина, яка здійснює хімічний процес, схожий з тим, як рослини використовують вуглекислий газ для зростання своїх тканин.

Розробка синтетичного матеріалу, для виготовлення якого не потрібно викопне паливо і який споживає вуглекислий газ з повітря, володіє очевидними перевагами для навколишнього середовища і клімату. Для виготовлення матеріалу вчені використовували гелієву матрицю, що складається з полімеру на основі амінопропілметакриламіду (APMA) і глюкози, глюкозооксидази та хлоропластів. При додаванні вуглецю він стає міцнішим.

Одна з головних переваг таких матеріалів — в тому, що вони самостійно відновлюються під впливом сонячного або навіть штучного світла в приміщенні. Якщо поверхня пошкоджена або тріснула, дана область заповнить тріщини і усуне пошкодження, не вимагаючи будь-яких зовнішніх впливів.

Цей матеріал поки недостатньо міцний для використання в будівництві, але його вже можна застосовувати для заповнення тріщин або покриття. Комерційне застосування такого самовідновлюючого покриття і пломбувального засобу можна реалізувати найближчим часом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus