USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92
Світ вражає: Майже в бібліотеці: на хорватському острові знайшли некрополь часів Західної Римської імперії
Після двох місяців археологічних робіт були завершені дослідження стародавніх могил в саду палацу Радошевічей в місті Хвар на однойменному хорватському острові.

Дослідження, яке було пов’язане з майбутнім будівництвом нової міської бібліотеки та читального залу Хвара, призвело до вражаючого відкриття.

За попередніми даними, був виявлений некрополь пізньої античності другої половини IV – початку V століття, а також східна гілка валів пізньоантичного городища з міськими воротами. На площі 65 квадратних метрів виявлено 20 могил з остеологічними останками 32 осіб.

Там були знайдені прості гробниці в глиняному посуді, гробниці в амфорах, гробниці з черепиці, а також одна кам’яна гробниця, в якій було знайдено 12 скелетів. Більшість гробниць було прикрашено одним або декількома керамічними глечиками і лампами, скляними пляшками та посудинами, грошима та іншим начинням.

Незадовго до закінчення досліджень в найглибших шарах була виявлена стародавня стіна, яка попередньо датується II століттям.

«З усіх слідів пізньоантичного життя, виявлених на Хвар, це дійсно найзначніше місце, яке яскраво демонструє всю археологічну пишність могильних знахідок і дає нам на цю мить найбільш докладне уявлення про похоронні звичаї цього місця», – сказала археологиня Далмація Данас.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus