USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: Медсестра Грейс: вчені створили робота для догляду за хворими на COVID-19
Команда вчених з Гонконгу, яка створила знаменитого робота-гіноїда Софію, запускає нову пілотну модель – робота-медсестру на ім’я Грейс.

Робот орієнтований на ринок охорони здоров’я. Його призначення – догляд за людьми похилого віку або інфікованими COVID-19 пацієнтами, що перебувають в ізоляції.

Одягнена в синю уніформу медсестри, Грейс має азіатські риси обличчя і каштанове волосся. У неї є тепловізор на грудях, який вимірює температуру тіла пацієнта. Робот використовує штучний інтелект для діагностики і вміє говорити англійською і деякими діалектами китайської мови.

За словами розробника Девіда Хенсона, такий робот може полегшити роботу медичного персоналу під час пандемії.

Директор підприємства Hanson Robotics і Singularity Studio Девід Лейк розповів, що до серпня планують почати масове виробництво бета-версії Грейс. У наступному році повністю мають розгорнути її роботу в Гонконзі, материковому Китаї, Японії і Південній Кореї, передає УНІАН.

Зазначається, що вартість роботів-гуманоїдів, яку зараз можна порівняти з цінами на елітні автомобілі, знизиться, коли компанія буде виробляти десятки або сотні тисяч одиниць.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus