USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: На дні океану вчені знайшли унікальну екосистему
Вчені виявили на дні океану нову екосистему, розташовану біля гідротермальних джерел, пише Politeka з посиланням на Hyser.
В ній живуть організми, які раніше не були відомі науці.

Екосистема отримала назву Jaich Maa — вона розташована в басейні Пескадеро в південній частині Каліфорнійського затоки, на 3,8 тис м нижче поверхні Землі.

Це досить глибоко, щоб сховатися від очей людства.

З огляду на тиск на такій глибині, організми не досягають величезних розмірів.
Живі організми в цьому районі живуть поблизу геотермальних джерел — тріщин або кратерів на морському дні, які разом з теплом виділяють велику кількість поживних речовин, що на такій глибині не так легко знайти для живих організмів.

У Jaich Maa розташовані кілька наростів з кальциту, температура води, що викидається з геотермальних джерел, становить близько 287 градусів Цельсія. При цьому температура решти води становить близько 2 градусів Цельсія — цей контраст створює особливе заломлення, яке надає воді візуальну схожість з рідким металом.
Саме ця особливість і «назвала» місцину – мовою древніх корінних жителів Мексики, які жили поблизу, Jaich Maa означає «рідкий метал».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus