USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: На островах поблизу берегів Шотландії знайшли меч доби вікінгів
На Оркнейських островах поблизу берегів Шотландії археологи знайшли вцілілий меч у похованні доби вікінгів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що знахідку – важкий меч – ідентифікували приблизно 9 століттям.

Аби зберегти його в якомога найкращому стані, меч підняли разом із шаром ґрунту і в такому вигляді транспортували до лабораторії, після чого продовжили розкопки. Зазначається, що гарда меча мала вишукані візерунки, які важко роздивитися через іржу.
«Цей меч є таким крихким, що ми поки навіть не знаємо, як він виглядає зі зворотнього боку, але дізнаємося про це вже в найближчі місяці. Залізо, з якого зроблений меч, сильно покрите корозією, багато деталей видно лише через рентген», - йдеться у заяві експедиції.

ЗМІ відзначає, що це поховання вперше розкопали ще у 2015 році. Археологи розраховують, що на місці поховання знайдуть також інші артефакти тієї доби. Зазначається, що раніше поблизу було знайдено човен вікінгів, а також ще одне поховання, у якому також лежала зброя. Як вважають археологи, ці могили належали норвезьким поселенцям, які першими прибули на Оркнейські острови.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus