USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: На Плутоні є прихований отруйний океан - вчені
Американські вчені з космічного агентства NASA, прийшли до висновку, що на планеті Плутон знаходиться справжній рідкий океан. Тільки приховують його льоди, якими покрита поверхня планети.

Плутон приховує отруйний океан, повідомляють Аспекти. Сиропоподібна рідина, яка його наповнює, містить велику кількість аміаку. Океан не може затвердіти або замерзнути, завдяки властивостям розчину, що його наповнює. Знімки крижаного карлика отримані з космічного апарату New Horizons. Сліди присутності рідини фахівці NASA зафіксували на рівнині Плутона. Розташована рівнина на 2,5 км нижче середнього рівня поверхні планети.

Також, на присутність на Плутоні океану вказують розломи. Вони зорали всю поверхню планети. Однак, всі зазначені докази є непрямими. Через те, що планета-карлик перебуває дуже далеко від Землі, вчені не можуть отримати безпосереднього підтвердження існування отруйного океану.


Зауважимо, що на Плутоні панує жахливий холод: близько мінус 234 градусів Цельсія. Атмосфера надзвичайно розріджена. Вільного кисню немає. Так, що ні про яке життя не може йтися.

Інформації про небесне тіло, відкритому в 1930 році, дуже мало. Відомо, що його рік дорівнює 248 земним. Навколо планети, що отримала в 2006 році статус карликової, обертається п'ять супутників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus