USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: На полі в Англії знайшли рідкісний метеорит. Фото
В Англії на полі в окрузі Глостершир знайшли невеликий уламок скелястих порід, який виявися метеоритом, сформованим у період виникнення Сонячної системи – 4.6 млрд років тому.

Тобто, він утворився з тієї ж хмари пилу та газу, що й Сонце та планети, повідомляє Ракурс.

Таким чином, цей метеорит може приховувати в собі важливу інформацію про формування Сонячної системи і про походження самого життя.

Це не тільки перший метеорит, який вдалося виявити на острові за останні 30 років, він також відноситься до рідкісного різновиду метеоритів – вуглецевого хондриту. Тобто, він складається не із заліза, а переважно з вуглецю та кремнію. Ці матеріали рідше переживають падіння через щільну атмосферу Землі, тому таких метеоритів знайдено небагато.
Менше 5% усіх метеоритів, знайдених на Землі, є вуглецевими хондритами, але їх активно шукають – вони багаті органічними матеріалами, тож вчені вважають, що такі метеорити можуть містити підказки щодо походження органічних речовин на Землі.
Результат дослідження внутрішньої структури метеорита, фото: Університет Лафборо
Результат дослідження внутрішньої структури метеорита, фото: Університет Лафборо

За оцінками учених, до зближення із Землею і подальшого падіння на територію Англії, цей метеорит розташовувався в поясі астероїдів між орбітами Марса та Юпітера.

Метеорит піддадуть низці аналізів, включаючи електронну мікроскопію, спектроскопію та дифракцію рентгенівських променів, щоб розкрити його фізичну структуру та склад каменю.



«Вуглецеві хондрити містять органічні сполуки, зокрема амінокислоти, які містяться у всіх живих істот», – зазначив астрохімік Дерек Робсон з Організації астрофізичних досліджень Східної Англії (EAARO), який знайшов метеорит.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus