USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: На Шрі-Ланці показали гігантський сапфір: понад 300 кілограмів. Відео
На Шрі-Ланці продемонстрували гігантський сапфір завважки 310 кг.

За словами місцевої влади, це найбільший у світі блакитний сапфір з природного корунду.

Камінь знайшли близько трьох місяців тому, і місцеві гемологи називають його одним із найрідкісніших дорогоцінних каменів у світі, передає Reuters. При цьому міжнародні організації поки ще його не сертифікували.

Сапфір виставили на огляд в будинку одного з власників кам’яних ям у Хорана, за 65 кілометрів на південь від Коломбо. Перед відкриттям експозиції камінь благословила група буддійських ченців.
Гігантський сапфір знайшли в багатому дорогоцінним камінням районі Ратнапура, де місцеві жителі раніше випадково виявили найбільше у світі скупчення зірчастих сапфірів.

Ратнапура відомий як столиця дорогоцінних каменів Шрі-Ланки, є провідним експортером сапфірів. Торік країна заробила близько півмільярда доларів за рахунок експорту дорогоцінних каменів, діамантів та інших ювелірних виробів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus