USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Надлюди знищать нас: останнє відкриття Хокінга підірвало світ
Через півроку після смерті видатного вченого сучасності Стівена Хокінга світ побачив останню його працю: книгу «Короткі відповіді на великі питання». В ній Хокінг попереджає суспільство про швидкий розкол на «слабких» і «сильних» і розповідає, хто в процесі своєрідної «самоэволюции» нарешті здобуде перемогу, повідомляє ZNAJ.UA з посиланням на The Times.

Легендарному фізику було що сказати людям. Зокрема, Хокінг стверджує, що розвиток генної інженерії одного разу призведе до того, що серйозне втручання у природний розвиток людини і порушить процес, який діяв як годинник протягом мільйонів років.

«Ми зараз вступаємо в нову фазу того, що може називатися самостійно розробленою еволюцією, в якій ми зможемо змінити і вдосконалити нашу ДНК, виправити її», - йдеться в книзі.

Вчений вважає, що штучні зміни в ДНК поліпшать розумові здібності людини, зроблять її практично невразливою перед хворобами, збільшать середню тривалість життя і навіть допоможуть справлятися з агресією. В кінцевому підсумку вийде, що суспільство розділиться на «удосконалених» і на звичайних людей, останні, зрозуміло, будуть серйозно програвати в нерівній битві за існування.

«Як тільки такі суперлюди з'являться, з'являться суттєві політичні проблеми зі звичайними людьми, які не зможуть конкурувати. Вони або вимруть або стануть неважливими. Ще один варіант - відбудуться гонки істот, які постійно удосконалюються», - написав фізик.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus