USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90
Світ вражає: Народилася ще до того, як винайшли фотографію: найстарішій черепасі світу виповнилося 190 років. Фото
Черепаха Джонатан, яка живе на острові Святої Єлени в Атлантичному океані, офіційно стала найстарішою черепахою світу. Вважається, що вона народилася близько 1832 року – тобто їй виповнилося 190.

Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Науковці оцінили вік Джонатана за фотографією, зробленою у 1882-1886 роках, коли черепаху привезли із Сейшельських островів до острова Святої Єлени – на ньому тварина має розміри, характерні для 50-річних представників цього виду.
Черепаха Джонатан (зліва), острів Святої Єлени, приблизно 1882-1886 роки
Черепаха Джонатан (зліва), острів Святої Єлени, приблизно 1882-1886 роки

За своє життя Джонатан застав низку переламних моментів людської історії: окрім двох світових війн, він «був свідком» виникнення фотографії (1838), телефонного зв’язку (1876), лампи розжарювання (1878), польотів у повітря (1903) і висадки на Місяць (1969).

Попри поважний вік, життя Джонатана не надто змінилося: він віддає перевагу сну, харчуванню і спарюванню, кажуть його доглядачі. Черепаха, як правило, ніжиться на сонці, але в жарку погоду ховається в тіні. Узимку він заривається в листя і сидить там увесь день.
З-поміж улюблених смаколиків Джонатана – банан (але від нього злипається рот) і салат. Зазвичай черепаху-рекордсмена годують капустою, огірком, морквою, яблуками та іншими сезонними фруктами.

«Хоч Джонатан уже поважного віку, в нього ще те лібідо. Ми часто бачимо, як він залицяється до Емми чи Фреда (інші черепахи, які живуть із Джонатаном – ред.) – тварини часто не зважають на стать», – каже ветеринар Джо Голлінс.
Джонатан зі своїм доглядальником, ветеринаром Джо Голлінсом
Джонатан зі своїм доглядальником, ветеринаром Джо Голлінсом

Ще раніше Джонатан був визнаний Книгою рекордів Гіннеса як найстаріша тварина, що живе на суші. Щодо черепах, то попередній рекорд був за Туї Маліла, яка прожила не менше 188 років і померла у 1965 році на острові Тонґа.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus