USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Науковці вперше виростили кровоносні судини людини
Група біоінженерів з Великої Британії та Австрії вперше зуміла виростити у лабораторії кровоносні судини людини.

Допомогли вченим у цьому органоїди, пише канал24.

Органоїди - це зачатки органів. Вони використовуються вченими для вивчення та моделювання процесів утворення та розвитку органів у тварин, моделювання пухлин, різних хвороб. Органоїди також використовують для тестування ліків, експериментів щодо заміни органів, тощо.

За словами вчених, органоїди будують людські капіляри навіть на молекулярному, тобто початковому рівні. Завдяки цій розробці вчені зможуть вивчити захворювання кровоносних судин безпосередньо на тканинах людини.

Перш за все, дослідження повинно допомогти в лікуванні діабету, адже при цьому захворюванні у кровоносних судин виникає аномальне потовщення мембрани, що призводить до порушення у постачанні кисню і проблем зі здоров'ям. В рамках дослідження штучні органели вже поміщали в діабетичне середовище.

Також науковці вивчатимуть хвороби Альцгеймера, проблеми із загоєнням ран, інсульти і рак.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus