USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Світ вражає: Небо осяяла найяскравіша комета за останні 23 роки. Фото
Комета Neowise може стати найбільшою космічною подією за останні десятиліття.

Після того, як «Лебідь» і «Атлас» – дві інші комети, виявлені раніше 2020 року – зруйнувалися і зникли, комета C/2020 F3 (також відома як Neowise) вирішила порадувати землян своїм чудовим видом на небосхилі.

У комети Neowise є чималі шанси стати «великою», тобто видимою неозброєним оком, повідомляє SkyLandTelescope. Востаннє така космічна вистава відбувалася 1997 року, коли Хейла-Боппа було видно на небі неозброєним оком протягом 18 місяців.

Минулого тижня комета пройшла критичну точку: вона пережила своє максимальне зближення з Сонцем 3 липня, витримавши сильний жар нашого світила і не зруйнувавшись, як часто це стається з іншими кометами.

Вихідними днями низка астрономів-любителів і просто зацікавлених очевидців почали ділитися приголомшливими зображеннями комети, яка з 5 по 11 липня з’являлася над горизонтом в передсвітанковому небі, інформує Сьогодні.

З 12 по 23 липня її буде видно вже у вечірній час замість світанку – це відбувається внаслідок віддалення від Сонця і наближення до Землі.

Наразі багато тих, хто успішно зобразив комету, радять спочатку знайти її в небі за допомогою бінокля або телескопа.

Як тільки буде знайдений її пиловий і газовий хвости, ви зможете відстежити її неозброєним оком. Астронавти на Міжнародній космічній станції також помітили комету з орбіти Землі.

Найближче зближення комети з Землею відбудеться 23 липня – цієї ночі Neowise буде видно найкраще і надасть найкращий момент за її спостереженням без телескопів або біноклів.

Комета C/2020 F3 Neowise, котру видно з МКС

Причому її яскравість навіть посилиться. Потім 24 і 25 липня вона підніметься над обрієм, а за тим поступово згасатиме в міру віддалення від нашої планети, відлітаючи за межі Сонячної системи, а в серпні вона зовсім зникне з поля зору. Наступний візит Neowise до Сонця і Землі відбудеться приблизнов 8786 року.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus