USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Резонансна справа Панасюків в Апеляційному суді Волинської області. Частина ІІ
19 листопада 2015 року Апеляційний суд Волинської області під головуванням судді Борсука Петра Павловича продовжить розгляд кримінальної справи по обвинуваченню Панасюка Василя Ксенофонтовича та його сина Панасюка Леоніда Васильовича за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме шахрайство, вчинене у особливо великих розмірах.

Нагадаємо, чергове засідання у цій справі, призначене на 04 листопада цього року, перенесли.

Протягом довгих років судової тяганини волиняни, волонтери, переселенці, військовослужбовці, правозахисники, журналісти та й сам потерпілий Літовченко Віктор Захарович, а також його друзі, знайомі надіються на завершення цього процесу з винесенням правосудного рішення.

Вже здається усім все зрозуміло - доведеність в скоєнні злочину, велика доказова база на обвинувачених, відсутність намагань з боку Панасюків мирно владнати спір, обуреність громади, реакція народних обранців вказують на явні ознаки злочинних дій та доведеність вини.

Як стало відомо з достовірних джерел, за цей час Панасюки та їх захисники всіляко намагалися вплинути на Літовченка з метою прийняття ним рішення про відмову від своїх претензій. Це, зокрема, свідчить про те, що побоюючись кримінального покарання та намагаючись його уникнути в обвинувачених з’явились гроші, яких начебто не було, та вони вже згодні на їх часткове повернення/відшкодування.

Це також свідчить і про те, що обвинувачені визнають свою провину за скоєні діяння, а можливість уникнути покарання, залежить від домовленостей їхніх захисників.

Зі слів одного із суддів (прізвище якого не будемо публікувати з етичних міркувань), Богдан Ульчак, захисник обвинувачених, має певне коло знайомств із суддями Апеляційного суду Волинської області та буде намагатися домовитись про «правильне рішення», адже від таких домовленостей буде залежати розмір його гонорару.

Більше того, самі Панасюки та наближені до них люди розповсюджують інформацію і вихваляються тим, що їм вдалось домовитися із суддями і рішення по цій справі буде на їхню користь.

Крім того, це не єдині факти шахрайства з життя обвинувачених, про різні чудо-діяння Панасюків писали в різних друкованих ЗМІ:



Президент України Петро Порошенко 27 жовтня підписав указ, яким затвердив положення про Раду з питань судової реформи та її персональний склад. Проведення судової реформи Президент визначив однією з першочергових задач і підкреслив важливість створення судової системи, яка відповідатиме європейським стандартам і буде користуватися незаперечною довірою громадян.

Отож-бо 19 листопада 2015 року чекаємо на результати розгляду справи Апеляційним судом Волинської області і надіємось на правосудне рішення. Згідно з результатами якого, можна буде визначити рівень довіри місцевої громади до судової установи.



Отож, закінчився розгляд справи в Апеляційному суді Волинської області, і до честі суддів, потрібно сказати, що не піддались на голослівні вигуки захисників, на їхні "походи" з метою вирішенння справи, а вирішили справу в абсолютно нейтральній позиції. Хоча і було відмовлено у задоволенні низки часозатягуючих клопотань захисників, але дивним видається позиція колегії суддів щодо задоволення суми відшкодування по цивільному позові. При фактично вкрадених 230 000$, суд присудив тільки 1,6 млн. гривень, що на даний час становить близько 64 000$, а тому питання до суддів всетаки лишились... Але, маємо наступний результат - у задоволенні усіх апеляційних скарг сторін захисту, обвинувачення та потерпілого відмовлено! Обвинувачені отримали покарання у вигляді 5 (пяти) років позбавлення волі, рішення вступило в дію з моменту його оголошення 19 листопада 2015 року в залі суду.

Так як, рішення сторонніх особам не видають, то публікуємо лише витяги з реєстру судових рішень:

1. Ухвала про відмову у задоволенні клопотання про проведення повторної будівельної експертизи


2. Ухвала про відмову у задоволенні заяви про відвід суддів :)))

3. Ухвала про залишення апеляційних скарг сторін без змін

Корисні посилання:

1. Під прицілом

2. ВАР

3. Волинь

4. Віче
Коментарів: 31
Думаючий! Показати IP 17 Листопада 2015 16:30
Ульчак ще той переговорник)! Але мені здається навряд чи судді чи навіть Філюк підуть на явну профанацію, заради грошей. Не та справа, але цікаво буде дізнатись про результат...
Тааа... до Думаючий! Показати IP 17 Листопада 2015 17:17
В теперішній час, все що завгодно може бути. Судді навіть можуть взяти гроші, а рішення винести зовсім інше...
Мартинюк Р. Показати IP 17 Листопада 2015 18:43
Так ці двоє навігласів Панасюків шукають собі виправдання? Його не буде, а якщо і буде в суді земному, то не треба забувати про суд Божий і тоді всі причетні понесуть покарання за нанесення болю, страждань та біди іншим...
Воєвода Показати IP 17 Листопада 2015 22:36
Не подивуюсь якщо ознак злочину в діях цих ділків не буде знайдено)) в такій державі живемо((
Петро Показати IP 19 Листопада 2015 10:15
Яка стаття такі і коментарі...... Убогі.......
+1 до Петро Показати IP 19 Листопада 2015 16:03
особливо Ваш)
Олексій Показати IP 19 Листопада 2015 17:25
Чому накинулись на Ульчака? Робить свою роботу як належить
юрист до Олексій Показати IP 19 Листопада 2015 18:14
колеги - невдахи заздрять успішній людині )))))
ахахах) до юрист Показати IP 19 Листопада 2015 21:59
неприхований сміх
Victor Litovchenko до Олексій Показати IP 14 Грудня 2015 17:51
Олексій, згідний, що Богдан "робить свою роботу, як належить" і я не маю нічого проти того, що Богдан захищає свого підзахистного, але я категорично проти порушення закону, де все вирішують "договорняки" і "проплати" за "мзду неправедну" і в такій ситуації всі люди, які не мають грошей, все життя будуть незахищенними і зневіренними, а це неправильно
Степан Показати IP 19 Листопада 2015 17:58
Яка убога заказуха. Автору "респект за професійність" посилатись на чиїсь коменти, чи то на "хтось там сказав" верх професійності.))) Мабуть достовірнішого джерела не знайшлось.)))) А кого замовляли? Ульчака чи Панасюків?
Читай до Степан Показати IP 19 Листопада 2015 22:08
чувак це свої новини, які пишуть діти, ти шо дятел?
Степан до Читай Показати IP 20 Листопада 2015 10:08
Так що ти тут тоді забув?
клієнт Показати IP 19 Листопада 2015 18:12
а мені Богдан Ульчак допоміг, до віку буду вдячна йому як кращому адвокату і людині...
Олежа Показати IP 19 Листопада 2015 22:05
мнение сугубо личное, был на суде, судьи - как стадо овец, принимая решения о назначении суммы выплаты по украденных деньгах, решили возместить в гривнах такой размер что потерпевший сможет получить только треть своих убытков! верх профессионализма. да, спору нет, говорят красиво много, но б-ть просто не по сути и не в тему. развели этих строителей-виновников на бабки и довольные себе ушли... вот и вся суть этой движухи!
Ольга Показати IP 20 Листопада 2015 12:25
От як можна обливати Ульчака та Андріяш і інших брудом????? Ви б побували на місці адвокатів та спробували б попрацювати самі, тоді б писали хто є хто. Люди-заздріть мовчки. Робота адвоката захищати в суді, навіть, самого конченого вбивцю, а не "ришать вопросы" даючи хабар судді. В нашому місті це один із найталановитіших та найпрофесійніших адвокатів....БОГДАНЕ, ЗИЧУ ВАМ БОЖОЇ ЛАСКИ У ВСЬОМУ, А ВАШИМ ВОРОГАМ ТА ЗАЗДРІСНИМ КОЛЕГАМ ЗДОРОВОГО ГЛУЗДУ ТА МЕНШЕ ЗАЗДРОЩІВ.....
Проходіл мімо Показати IP 20 Листопада 2015 17:19
Те що стаття тупа заказуха - то факт. А коменти скидаються на воплі менш успішних колєг, які не знають як того ульчака зацепити. Видно все шо можуть сидіти по клавіатурі клацати від заздрощів. Я особисто з ульчаком пересікався. Якщо будуть проблеми знов звернусь. Один з небагатьох в Луцьку хто може реально допомогти.
Порохотяг! до Проходіл мімо Показати IP 21 Листопада 2015 17:47
Дурбецало, так кому ульчак той треба! стаття зовсім не про нього! сатття про біду, яка в с=чоловіка склалался і наші суди!
Сергій Степчинський Показати IP 20 Листопада 2015 22:50
Та і звертався до їхньої контори, але разом із своїм колегою Веремчанським почали мені розказувати яка тяжка юридична праця і які вони сильні фахівці, скільки всього потрібно зробити, підготувати документів та зібрати інформації шоб вирішити справу - ну і озвучили бажану суму за послуги, то в мене аж очі вилізли на лоба... пішов через дорогу на Б.Хмелиницького до інших хлопців, так вони мені зробили все за 1700грн. і місяць часу... незнаю там всіх обставин конкретної справи, але ось такий прикрий факт мав місце(
Ольга до Сергій Степчинський Показати IP 21 Листопада 2015 15:41
Скупий платить двічі....)))))дивись, щоб ти знов не вертався до Ульчака та його партнера.
Сергій Степчинський до Ольга Показати IP 21 Листопада 2015 17:41
Та чому скупий одразу? У мене не було грошей просто, близька людина померла, а вони хотіли за послуги із закриття фоп 1700грн., на той час для мене великі гроші. хлопці закрили, питання вже не пктуальне. так шо ваш допис- не що інше, як плювок жовчі, я ж не очорнити когось хочу, просто розказав свою історію із життя!
Ольга до Сергій Степчинський Показати IP 21 Листопада 2015 19:44
А для чого в коментарях душу виливати...тим самим роблячи антирекламу...Ви ж на роботу чи маючи власний бізнес безкоштовно не працюєте...Чи Ви альтруїст??? Проблема в тому, що не мали грошей..., а не Ульчак і партнер....
Ольга до Сергій Степчинський Показати IP 21 Листопада 2015 20:03
Попередньо 1700 грн., хотіли адвокати по вулиці Б.Хмельницького, і в тебе не було таких грошей вже в іншому коментарі....то де правда????
Сергій С Показати IP 22 Листопада 2015 14:00
ну так ульчаки твої хотіли близько 6 тисяч за це, і саме цих грошей не було. я не кажу, що ця послуга має бути безкоштовною, але ж не забирати в людей останнє!
Правда Показати IP 23 Листопада 2015 09:52
http://debug.volynnews.com/messages/chi-zdaten-sud-zahistiti-prava-spravjnih-patriotiv-ukrayini/#comment_num_521312
Ульчак Б. Показати IP 30 Листопада 2015 13:53
Усім дякую! Сподіваюсь усі були щирі... Мені було цікаво...
Миротиний Андрій Показати IP 1 Грудня 2015 12:36
Нуу, чого ви так?? Чоловік косить бабл-гамм, нічого поганого не бачу.
ахахахаха Показати IP 1 Грудня 2015 16:57
Ульчак Б. ахахахах
Читач Показати IP 2 Грудня 2015 00:09
коментар було видалено
До Кирила Показати IP 25 Грудня 2015 12:34
Не зрозуміла,а при чому тут фотографія "чесних суддів і їх прислуг"? Не смішіть люд, тією своєю підлабузницькою писаниною. В цій доларовій статті замовили батька і сина і чорнять їх по чорному,і щей адвокатів в придачу,яких, за їхній професіоналізм шанують не тільки в Луцьку, а й далеко за межами міста. Хотіли справедливого вироку? Але ви ж його купили за у.о. !!! І на пресу також У.О. не пожаліли. І за благодійництво забули.
Кирило Показати IP 15 Січня 2016 18:05
http://www.volynnews.com/messages/uvaga-rozshukuyutsya-zlochintsi/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus