USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Таємниця джунглів: в лісах Амазонки знайшли тисячі малюнків часів льодовикового періоду
Вчені з Великої Британії та Колумбії знайшли десятки тисяч зображень тварин і людей, створених близько 12 500 років тому на скелях, що простягаються в Колумбії більше ніж на 10 км.

Датування малюнків частково засноване на зображеннях нині вимерлих тварин льодовикового періоду, таких як мастодонт, доісторичний родич слона, який вимер в Південній Америці приблизно 12000 років тому.

Є також зображення палеолами, вимерлого верблюда, а також гігантських лінивців і коней льодовикового періоду.

Про знахідку повідомляє Новое Время.

Цих тварин бачили і малювали одні з найперших людей, що коли-небудь досягли Амазонки. Їх зображення дозволяють зазирнути в загублену стародавню цивілізацію. Вчені вважають, що на вивчення картин «будуть потрібні покоління».

Відкриття було зроблено в минулому році, але до цих пір трималося в секреті, оскільки воно було знято для великого серіалу Channel 4, який буде показаний в грудні. Це місце знаходиться в Серранія-де-ла-Линдоса, де поруч з національним парком Чірібікете були виявлені інші наскальні зображення. Ведуча документального фільму археолог Елла Аль-Шамах, сказала: «Нове місце настільки нове, що вони ще навіть не дали йому назви».

Вона розповідала про те, як приємно бачити «захоплюючі дух» образи, створені тисячі років тому.
Відкриття було зроблено британо-колумбійською командою за фінансової підтримки Європейської дослідницької ради. Її керівником є Хосе Іріарте, професор археології Університету Ексетера і провідний експерт з історії Амазонки і доколумбової епохи.

Він сказав: «Коли ти там, твої емоції течуть ... Йеться про декілька десятків тисяч картин. Щоб їх записати, будуть потрібні покоління ... Кожен ваш поворот – це нова стіна картин».

Зображення включають риб, черепах, ящірок і птахів, а також людей, які танцюють і тримаються за руки, серед інших сцен. Одна фігура носить маску, що нагадує птаха з дзьобом.

«Ми почали бачити тварин, які зараз вимерли. Малюнки настільки природні і настільки добре зроблені, що у нас не виникає сумнівів, що ви дивитеся, наприклад, на коня. У коня льодовикового періоду була дика важка морда. Малюнок настільки деталізований, що ми навіть можемо побачити кінський волос. Це чудово», – додав Хосе Іріарте.

Усі картини відрізняються за розміром. Є безліч відбитків рук, і багато зображень мають такий же масштаб, будь то геометричні фігури, тварини або люди. Решта є набагато більшими. Багато картин розташовані дуже високо, а деякі так високо, що дістатися до них можна тільки за допомогою дронів.

Іріарте вважає, що відповідь криється в зображеннях дерев’яних веж серед картин, в тому числі фігур, які стрибають з них на мотузках.

Міркуючи про те, чи мали картини якесь священне або інше призначення, він сказав: «Цікаво бачити, що багато хто з цих великих тварин з’являється в оточенні маленьких людей з піднятими руками, що майже поклоняються цим тваринам».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus