USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: У NASA опублікували відео всіх подій на Сонці за 10 років
Космічна агенція NASA опублікувала пришвидшене відео Сонця, яке відображає активність в короні зірки за останні 10 років. Тривалість ролика на 1 хвилину перевищує годину.

Як пише УНІАН з посиланням на Newsweek, відео було створене з 425 мільйонів фото високої якості, які були зроблені за останнє десятиліття.

Корона – це зовнішня частина сонячної атмосфери. Один з інструментів «Обсерваторії сонячної динаміки» (SDO) NASA кожні 12 секунд робить знімки з різною довжиною хвиль. Фото, використані у відео, були зроблені з довжиною хвилі 17,1 нанометрів. Це «екстремальна» ультрафіолетова частота, на якій видно корону. Для створення відео вчені NASA відібрали по знімку з кожної години за десятиліття і стиснули до 61 хвилини. На ньому глядачі можуть побачити, як Сонце проходить через один зі своїх циклів.

Активність на поверхні зірки збільшується і скорочується за 11-річний період. Пік активності, який називають сонячним максимумом, відзначається збільшенням кількості сонячних плям. На відео це ділянки поверхні зірки, які здаються темнішими. Вони холодніші, ніж інші частини Сонця і пов’язані зі спалахами, які викидають сонячні часточки в космос. Сонячний мінімум, в якому зірка перебуває саме зараз, характеризується скороченням активності й меншою кількістю плям. З початку 2020 року на поверхні Сонця їх взагалі не було впродовж 77% часу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus