USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Фінляндії розробили екологічний пінопласт: з чого він складається
Компанія Stora Enso, що базується у Гельсінкі (Фінляндія), розробила «зелену» альтернативу пінопласту. Матеріал створений із сертифікованої деревини.

Інноваційна розробка може замінити пластикову плівку або пінополістирол, що застосовується в упаковці. Компанія прагне мінімізувати використання пластику та шукати нові можливості вторинної переробки.

Про матеріал

Фахівці представили два продукти на основі біоматеріалів. Вони отримали назву Fibrease та Papira. Перший – чудова заміна пінополіуретану та пінополістиролу. Матеріал на 98% виробляється з відновлюваних джерел. Другий являє собою повністю біорозкладну піну – жорстку, але гнучку. Це забезпечує надійний захист від ударів та пропонує більш екологічний варіант упаковки, у порівнянні з поліетиленом, пінополістиролом та поліуретаном, адже не містить пластику.

Серед основних переваг розробок:

придатні для захисту крихких товарів та упаковки продуктів, чутливих до температури;
пропонують стійку альтернативу шкідливим упаковкам;
придатні для повторного використання.

Підприємство Stora Enso вже запустило комерційний продаж Fibrease. Продукт виготовляють на заводі Papira у Форсі, Швеція. Наразі компанія виготовляє екоупакування для споживчих товарів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus