USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Флориді через похолодання почався «ігуанопад». Фото
Національна служба погоди США попередила громадськість, що знерухомлені ігуани можуть падати з дерев через надзвичайно низькі температури у Флориді.

Про це повідомляє Reuters.

«Ігуани холоднокровні. Вони сповільнюються або стають нерухомими, коли температура падає до 40 (4-9 градусів за Цельсієм). Вони можуть падати з дерев, але не вмирають», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, температура в Південній Флориді досягла мінімуму в −3,8°С в неділю вранці, а в суботу північний схід країни накрив смертельний зимовий шторм, що змусив кілька штатів оголосити надзвичайну ситуацію.

За словами зоологів, тіла ігуан починають «відключатися» при зниженні температури. Рептилії засинають на гілках, з часом втрачають здатність триматися і падають на землю.
За даними агентства, хоча більшість рептилій, ймовірно, переживуть цей холодний період, низькі температури становлять загрозу для їх виживання. Наприклад, різке похолодання у 2010 році знищило більшу частину популяції.

«Холод для них дуже, дуже небезпечний, тому що вони з частин Центральної та Південної Америки, близьких до екватора, де завжди дуже тепло», – сказала зоолог Стейсі Коен.

Відзначається, що ігуани не є аборигенами Флориди. Вони були випадково завезені на вантажних суднах. Ігуани можуть важити до 7,5 кг і мати довжину понад півтора метра.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus