USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15
Світ вражає: У Франції археологи знайшли великий середньовічний порт
На заході Франції під час розкопок на площі 2500 квадратних метрів навколо замку в департаменті Вандея археологи виявили залишки середньовічного порту.

Про це повідомляє Мета.

Дослідники виявили велику кількість дубових балок, які чудово збереглися. Фахівець з дерев’яних конструкцій П’єр Пефу розповів, що балки настільки добре збереглися, що з них можна було б відтворити усю лісову місцевість регіону того часу та встановити точну дату зрубу.
Оскільки узбережжя Атлантичного океану знаходиться лише за кілька кілометрів від цього місця вчені вважають, що човни та кораблі могли перевозити товари та людей до замку з Англії чи навіть Іспанії між X та XVI століттями.

Також дослідники виявили тут залишки виноградного сусла, що вказує на активну торгівлю вином, а також металеву медаль паломників, що свідчить про рибальський торгово-економічний обмін.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus