USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Греції знайшли найдавніший фрагмент «Одіссеї»
Міністерство культури Греції повідомило, що нещодавно виявлена глиняна табличка може стати найдавнішою грецькою пам’яткою, що містить текст "Одіссеї" Гомера.

Про це повідомляє ZiK з посиланням на BBC.

Табличку, знайдену біля храму Зевса в Олімпії, датують римською епохою. Вона містить 13 віршів з 14 пісні, у яких Одіссей звертається до друга Евмея.

"Одіссея", написана Гомером у VIII столітті до нашої ери, сотні років залишалася усним твором, що передавався з уст в уста. Точне датування таблички ще не підтверджене, але вже відомо, що це, як зазначає міністерство, – "велика, історична, археологічна та літературна пам’ятка грецької культури".

"Одіссея" - друга поема поряд з "Іліадою", автором якої вважають грецького поета Гомера. У ній описані 10-річні поневіряння царя Ітаки Одіссея на шляху додому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus