USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: У Китаї потяг проїжджає прямо через житловий будинок
У Чунціні, одному з найбільших за чисельністю населення міст Китаю, одна з ліній монорейки проходить прямо через житловий будинок.

Його мешканці можуть сісти в поїзд на станції Лізіба, яка займає два поверхи будинку - сьомий і восьмий, інформує Bigpicture з посиланням на Daily Mail.
Монорейкова лінія побудована так, що проходить через отвір в житловому 19-поверховому будинку. Найближчі стіни квартир стикаються з тунелем, а відстань до бічних і нижніх вікон не досягає і метра.

Хоча місцеві живуть практично на жвавій станції, відлуння поїздів пригнічує спеціальне обладнання. Видання Daily Mail стверджує, що цей звук турбує мешканців не більше, ніж працює посудомийна машина, але, за іншими даними, люди скаржаться на шум і головні болі.


Таке рішення - результат компромісу: завдяки йому стало можливо не зносити всю будівлю заради нової монорельсової лінії. Представник департаменту міського транспорту сказав: «Наше місто дуже щільно забудований, і пошук місця для нових доріг стає складним завданням».


У місті Чунцин на південному сході Китаю живе 49 мільйонів людей на площі 80 тисяч квадратних кілометрів - на цій території можуть двічі вміститися Нідерланди. У такій ситуації містобудівникам доводиться творчо підходити до розподілу простору.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus