USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Китаї знайшли найдавніші в світі залишки чаю
Китайські археологи з Шаньдунського університету виявили на сході країни найдавніші залишки чаю у світі, які датуються 453-410 роками до нашої ери.

Про це пише китайське державне інформагентство «Сіньхуа».

Залишки завареного чаю знайшли у стародавніх гробницях міста Цзоучен, збудованого приблизно у 770-476 роках до нашої ери. З серпня по грудень 2018 року команда, очолювана професором Ван Цином, проводила там археологічні розкопки.

Дослідники повідомили, що знайдені в перевернутій порцеляновій чашці залишки, схожі на чайні стебла та листя, з великою ймовірністю є давнім чаєм.

Наступні дані показали, що вміст кофеїну й теаніну в чайних залишках був низьким або взагалі відсутнім. Оскільки ці дві речовини легко розчиняються у воді, дослідники дійшли висновку, що це залишки чаю, який заварювали пращури.

Це відкриття надало речові докази походження китайської чайної культури на ранній стадії періоду Чжаньґо – 475-221 рр. до н.е. Воно продовжує історію появи цього напою, яка була доведена попередніми дослідженнями, більш ніж на 300 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus