USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Світ вражає: У найбільшій піщаній пустелі на Землі з'явилися озера
Коли тропічний циклон Мекуну пронісся над Оманом в травні, він приніс справжню зливу на місто Салала. А тепер супутникові знімки показують, що після циклону в одному з найбільш посушливих місць на Землі утворилися справжні озера. Про це повідомляє hvylya з посиланням на NASA.

Подібних озер в цій пустелі не з'являлося як мінімум років двадцять, згідно з даними Обсерваторії Землі NASA. Зазвичай пустеля Руб-ель-Халі отримує максимум 3 см опадів на рік. Цього року там випало близько 28 см опадів.

Це досить незвичайне видовище, і, природньо, що воно буде вкрай вигідне для місцевого бізнесу. Через 30 днів після дощу на поверхню проб'ються паростки літніх рослин, і цієї рослинності верблюдам вистачить на наступні два роки.



На Арабському півострові бувають тропічні циклони максимум два рази за рік, але при цьому рівень опадів там все одно малий. Нинішня ситуація є історичним прецедентом, коли циклон не тільки супроводжувався неймовірною зливою, але і шквальним вітром. Такого в Омані та Ємені не бачили вже дуже давно. А нові знімки із супутників служать вагомим нагадуванням, що такі потужні бурі мають потенціал для радикальної зміни природних пейзажів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus