USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: У Нідерландах створюють будинки майбутнього на 3D-принтері
У Нідерландах взялися креативно вирішити квартирне питання. Технічний університет Ейндговена разом із приватними фірмами будує приголомшливі та просто унікальні домівки на 3D-принтері.

Про це повідомляє 2+2.

Техніку друку розробили університетські дослідники, які до того так само на 3D агрегаті надрукували бетонний міст. Тепер ці бетонні частини з`єднають докупи. Отримати мають незвичайні футуристичні домівки.

Розробники кажуть: порівняно з традиційним будівництвом, їхня 3D-технологія більш екологічна, та й матеріалів для однієї хатини потрібно значно менше.

«Цей проект відрізняється від інших світових проектів, пов’язаних з 3D-друком, адже в ці будинки заселяться люди. Тож домівки мають відповідати усім будівельним стандартам якості, комфорту і безпеки. В цьому сенсі ці будинки дійсно унікальні», – каже дизайнер проекту Роб Вольфс.

Будинки майбутнього зведуть, насамперед, у Ейндговені впродовж п’яти найближчих років.

Нові господарі першого дому, одноповерхового, вселитися зможуть вже наступного року. Решту будинків інженери обіцяють зробити багатоповерховими та багатоквартирними.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus