USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: У Перу знайдено мумії дітей: їх убили, аби супроводити дворянина до підземного світу. Фото
Муміфікація тіл людей, які померли практикувалася повсюдно у світі. Сьогодні мумії дозволяють науковцям краще зрозуміти культуру та традиції давніх країни.

Наприклад, раніше писали про моторошну перуанську мумію, яку знайшли неподалік столиці країни – міста Ліма. Виявилося, що на цьому відкриття археологів не закінчилися, адже були виявлені ще шість мумій, які належать дітям.

Про знахідку інформує 24 канал.

Детальніше про моторошне відкриття

Якщо мумія дорослого чоловіка, яку знайшли раніше, здавалася моторошною, то шість муміфікованих дітей біля неї – це ще страшніше. Усі тіла були загорнуті у тканину й розміщувалися біля входів в усипальницю. Також неподалік були виявлені залишки немуміфікованих тіл людей.
Спеціалісти вважають, що діти були вбиті близько 1200 років тому, були принесені в жертву.
Вони мали супроводжувати «дорослого покійника», якому на момент смерті було близько 20 років, у потойбічному житті. Археологи припускають, що «доросла мумія» належала вельможі й саме тому йому принесли жертву. Цілком ймовірно, що вбиті діти були йому кровною ріднею.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus