USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Польщі знайшли мумію людини з гніздом білки всередині
Мумію, в якій білка звила собі гніздо, виявили на південному заході Польщі.

За словами експертів, тіло провисіло на гілках понад 13 років. Про це повідомляє pogliad.ua з посиланням на Science in Poland.

Тіло чоловіка, який зник в 2003 році, знайшли в лісі ще в 2016 році співробітники Вроцлавського медичного університету. Загиблого перевезли до лабораторії для проведення експертизи. Там спеціалісти з подивом виявили, що в мумії ховається білка – тварина облаштувала собі гніздо в тілі загиблого.

Дослідники наголошують, що мумія досить добре збереглась завдяки сприятливим атмосферним умовам. Від негоди тіло загиблого захистили дві пари штанів та футболка.

Науковці сподіваються, що знахідка допоможе їм дізнатись щось нове про поведінку білок, адже такий випадок трапився вперше.

“Раніше нікому з нас не надавалася можливість описати випадок гніздування ссавців в людському тілі, виявленому на дереві. Це відкриття подарувало нам унікальну інформацію про поведінку і біологічні особливості цих істот”, – розповів дослідник Марцин Кадей з Інституту біології довкілля Університету Вроцлава.

Наразі науковці вивчають особливості цього гнізда, де окрім білок, мешкали оси й інші живі організми. Дослідники намагаються зрозуміти, скільки часу в одному трупі могли уживатись одразу декілька типів організмів.
Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 21 Вересня 2018 10:03
Ото білки пішли-затягують людей на дерева та відкладують в них своє потомство-жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus