USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У саркофазі давньоєгипетського жерця знайшли голову богині неба і кохання
Саркофаг давньоєгипетського жерця знайшли у вересні 2020 року в рамках археологічної місії Міністерства у справах старожитностей Єгипту в провінції Ель-Мінья.

Кам’яна домовина з мумією священнослужителя лежала на дні п’ятиметрового колодязя, засипаного сміттям.

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

Як з’ясували вчені, саркофаг належав верховному жерцеві бога Джехуті, який займав також посаду «Великого Кхум, доглядача престолів».

У труні було безліч амулетів і фігурок священних скарабеїв різних розмірів і форм. За словами генерального секретаря Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Мустафи Вазірі, деякі амулети зроблені у формі серця.

Один з артефактів зображує голову богині Неба Хатхор, що була однією з головних богинь релігії Стародавнього Єгипту. Вона захищала радість, любов, материнство, родючость, веселощі і танці. Також були знайдені амулети, що зображують чотирьох синів бога Гора.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus