USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: У Саудівській Аравії встановили найбільший у світі калейдоскоп. Відео
На щорічній технологічній конференції LEAP One Eye on the Stars 2022 у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді встановили найбільший у світі калейдоскоп.

Про це повідомляє 24 канал.

Його конструкцію розробили та представили спеціалісти британської архітектурної студії Stufish Entertainment Architects, що спеціалізується на концертній сценографії. Калейдоскоп назвали LEAPscape.

Як працює найбільший калейдоскоп у світі

40-метрова трикутна інсталяція складається з натягнутої дзеркальної фольги та світлодіодних панелей.
Дивовижні картинки у калейдоскопа LEAPscape / Фото Dezeen
Дивовижні картинки у калейдоскопа LEAPscape / Фото Dezeen

На них і демонструються мальовничі пейзажі Саудівської Аравії від морських глибин до безкрайнього неба, приправлені цифровими ефектами. Віддзеркалюючись від фольги, ці зображення створюють ефект ілюзії, що безперервно розширюється.
Кожен відвідувач міг стати частинкою цих неповторних абстракцій, проходячи через наскрізний калейдоскоп. Конструкцію побудували таким чином, щоб люди не заважали візуальному сприйняттю один одного, перебуваючи у калейдоскопі.
«Те, що ви відчуваєте між різними сценами у калейдоскопі, схоже на перехід з однієї кімнати до іншої. Деякі з них повністю занурюють вас та виводять зі стану стабільності, а інші дозволяють перецентруватися та зрозуміти кордони простору», – описав дію калейдоскопу партнер студії-розробника Мацей Воронецький.

Найбільший у світі калейдоскоп у дії: дивіться відео
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus