USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Швейцарії будівельники випадково розкопали давній амфітеатр
У Швейцарії група будівельників випадково виявила давній римський амфітеатр.

Відкриття було зроблено в регіоні міста Кайзераугст під час будівництва човнової станції на Рейні.

У країні пам’ятники такого масштабу трапляються досить рідко, тому археологи задоволені знахідкою. Площа амфітеатру приблизно 50 на 40 метрів із великими вхідними воротами, інформує Мета.

Також було знайдено залишки іншого входу на західній стороні амфітеатру.

Швидше за все, він був побудований в 4 столітті до нашої ери й, таким чином, його можна вважати наймолодшим з відомих амфітеатрів Римської імперії.
Що відомо

Селище Кайзераугуст розташоване на узбережжі Рейну, на кордоні між Швейцарією та Німеччиною. На той час там була римська колонія Августа-Раурика.

Внутрішні стіни арени були облицьовані тонкою штукатуркою. Глядачі сиділи на дерев’яних трибунах – що свідчить відбиток отворів для дерев’яних стовпів.

В амфітеатрі проводилися гладіаторські бої та «полювання» на тваринах. Менш ніж за кілометр розташований інший римський амфітеатр.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus