USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: У Японії знайшли карликових морських коників
У південно-східній частині Японії зоологи відкрили новий вид карликового морського коника - Hippocampus japapigu, що з латинської перекладається як "японська свиня", пише ТСН з посиланням на Science alert.

Таку дивну назву маленька тваринка отримала через те, що місцеві дайвери, які вперше побачили коника, відзначили його схожість з маленьким поросям.

Карликові морські коники розміром приблизно як зерна рису, не більше 15 міліметрів. Сплюснута форма та яскравий окрас маскують коників від хижаків, роблячи їх схожими на крихітні водорості. Зазвичай вони перебувають у м'яких коралах та рифах з водоростями, глибиною від 5 до 22 метрів.


"Незважаючи на крихітний вигляд і нещодавне отримання класифікації - вони не рідкісні", - розповів іхтіолог з Каліфорнійської академії наук Грем Шор.

Дослідники не знають багато про цих морських істот, але відомо, що вони їдять планктон. Вчені відзначають, що вони досить активні, навіть грайливі.
Коментарів: 1
Аня Показати IP 15 Серпня 2018 18:08
Які сімпатяшки)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus